Napló

Láttatok már ilyet. Azért elmesélem.

Friss topikok

  • _ági: Szia Andorka! Nagyon Sok Boldog 2. születésnapot kívánunk!!!! Nagyon sok puszi, hamarosan találk... (2009.11.04. 12:48) olyan nehéz
  • Daró: Zigike! Boldog vagyok, hogy hallatod a hangodat! Azon vagyunk, h . legyen olvasnivalótok! Sok pusz... (2009.05.13. 21:36) Lassan három hónap
  • Zigike: Sziasztok kedveseink! Nem is tudtuk, hogy újra lehet olvasni rólatok itt... Mindenesetre örülünk ... (2009.04.29. 18:12) Márciusi ifjak
  • dzsudi: Sziasztok! Nagyon szép kislány zsófika,büszkék lehettek rá.Lászik a fényképen hogy Andorka is nag... (2009.02.26. 00:35) tizedik
  • Zigike: Szia Andorka! Gyógyulj meg minél hamarabb! Klasszak a fotók! Puszi: Keresztanyádék (2009.01.06. 11:04) szilveszter

Szeptember

2009.09.06. 10:41 - Daró

 Szisztok!

 

Most van kis időm írni, sajnos úgy tűnik egy napra a 24 óra kevés ha mindent meg akar csinálni az ember. A számítógép abban a szobában van ahol Zsófi alszik, így mikor már alszik és tudnánk számítógépezni, akkor nem tudunk számítógépezni mert alszik. Más szoba viszont nem kerülhet szóba (ó de szép, szoba-szóba, még jó hogy nem esztéta senki tudomásuk szerint) mivel bárhol máshol Andor van jelen számítógép-szemszögből túlzott mértékben. Ugyanis ha a gép be van kapcsolva akkor kikapcsolja, ha ki van kapcsolva akkor meg be, illetve felül a székbe és gépel. Olyan funkciókat bír előhozni, amiről azt sem tudtam hogy léteznek, így később kalandos dolog eltüntetni őket.

Andorkának már 6 foga van, lassan két éves, nem sieti el. De azzal a hattal majdnem leharapta az este az ujjam. Egyébként most Mamáéknál aludt (este csak Zsófikát hiányolta erősen).

Két hete volt egy kis gondunk, nagyon csikarhatott a hasa, voltunk utána kivizsgáláson is. Nem szeretném részletezni, a lényeg az hogy most várjuk az eredményt, a gyanú szerint valahogyan a tehéntejjel nem kompatibilis a szervezete, amíg biztosan nem tudjuk, addig nem kaphat tejet-tejterméket. 

Ez kicsit nehéz egy olyan kisfiú esetében akinek az első szava az volt hogy "tejcsi" a második a "tajt" (sajt, csak fogak nélkül a foghangok bénák) én nem sokkal utána jött a "peepöl" (tejföl) Persze ez enyhe túlzás, de tény hogy minden ilyesmit imád.

NAgyon sokat beszél, konkrétan mindent elmond ami az eszébe jut, ragoz, mondókázik és énekel, sőt, mostanában ojat szoktunk játszani hogy én mondok egy sort, ő a következőt és nem téveszt. Ez Era szerint nagyon jó, sokszor az ovisok sem tudják még.

Bicajozik, motorozik, imád játszóterezni és egyre jobban elvan más gyerekekkel is (persze főleg Zalánnal és Sárikával)

Zsófi már régóta forog, de ezt már írtam. Bármikor felül, és próbál felállni. Mióta képes a helyváltoztatásra, kicsit jobban bírja az életet, egész jól el szokott játszogatni, nézelődni. Mostanában kicsit rosszul alszik, ez főleg Erának rossz, Zsófi sokszor nevet is rajta éjjel.

Két napja arra ébredtem pl. hogy zsófi üldögél az ágyban, piszkálja a lábam és remekül szórakozik azon hogy elkapdosom.

Sokat beszélget, ami külön vicces mert jó kis kappanhangja van, nem lesz szoprán az tuti, viszont a zenét ugyanúgy szereti mint Andor (vagy mint a szülei) Csápol, csapkod és gőgicsél ha valami jót hall. 

Mindemellet akaratos, ha nem teljesül azonnal amit kigondol akkor egy pillanat alatt behergeli magát, ami nagyon vicces mert elvörösödik a szemöldöke az erőlködéstől, majd megpróbálom lefényképezni.

Egyébként nagyon hálás társaság, nagyon szereti ha játszunk vele, nagyokat nevet és rikoltozik. Sajnos mivel ő már nem egyedüli gyerek, annyit törődés nem jut amit az ember szíve szerint adna, remélem nem vágja majd a fejünkhöz ha felnő.

Sajnos most mennem kell mert zsófi sír és ez nem tűr halasztást. Majd még folytatom.

 

Most már este van. Túl vagyunk az első geocaching kirándulásunkon. a láda nincs meg, de mi rontottuk el, ezt tudjuk. MAjd a héten valamelyik este elmegyünk érte. 

Andor közben belázasodott és hányt, most alszik. Talán jön a foga, talán megfázás... holnap minden esetre doki néni.

Azt elfelejtettem írni, igazából talán csak ez maradt le, hogy Andorka zsófit Bóbinak, Pókinak, Bóbitának  vagy Pókicának hívja. Jó esélye van ezek közül egy becenévre. Na meg az is hogy aktívan helyet változtat, azaz kúszik a kislányunk mint egy kis sikló. (amelyik lenyelt egy elefántot). Négykézlábra emelkedve ringatózik és próbál felállni (15-én lesz 7 hónapos).

Kérem szépen, ez a kislány eszik! Nemcsak tejet, hanem barackot, almát,sütőtököt, krumplit, répát és ma ismerkedett a brokkolival (ez nem tartozik a kedvencei közé, bezzeg a sütőtök...), a csirkemellet is bátran bekebekezi. :-) Úgy tűnik, nem lesz vega. Mindemellet boldog izgatottsággal keresi az anyatej forrását, ha a megfelelő pozitúrába kerül.:-)

Most pedig megyek, Era majd még átolvassa az irományt. P mi

A bejegyzés trackback címe:

https://andorka.blog.hu/api/trackback/id/tr891363264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása